Ovisnosti

Sve je veći broj onih koji se u posljednje vrijeme izravno susreću sa problemima ovisnosti unutra obitelji ili svog poslovnog okruženja.

Ovisnost o drogama je duševno, a ponekad i tjelesno stanje koje nastaje međudjelovanjem živog organizma i sredstva ovisnosti. Karakterizira ga nesavladiva žudnja, odnosno neodgodiva prisila za uzimanjem sredstva ovisnosti, bilo zbog njegovih poželjnih učinaka, bilo da se izbjegnu patnje koje će se javiti ako se s uzimanjem prekine.

Zloporaba droga je prema svjetskoj zdravstvenoj organizaciji uporaba psihoaktivnih tvari u takvom opsegu za koji je vjerojatno da će prouzrokovati mentalnu disfunkciju i poremećaje u ponašanju. 

Psihička ovisnost je u prvom redu odraz reakcije pojedinca na djelovanje samog sredstva i definira se kao osjećaj zadovoljenja i duševni nagon koji zahtijeva povremeno ili trajno uzimanje sredstva radi stvaranja ugode ili izbjegavanja neugode.

Fizička ovisnost je stanje prilagodbe koje se očituje fizičkim poremećajima pri prestanku uzimanja sredstva ovisnosti. Ti se poremećaji sastoje od tjelesnih simptoma koji mogu biti lakši ili teži, a specifični su za svako sredstvo i nazivaju se apstinencijski sindrom ili sindrom ustezanja. 

Ukoliko sumnjate da netko od članova vaše obitelji ima problema sa ovisnošću (droga, alkohol, kocka, video igrice, internet), sumnjate da Vas laže, niste sigurni u kakvom društvu se kreće, želite provjeriti ili ustanoviti istinitost pojedinih tvrdnji, obratite nam se s potpunim povjerenjem.

Detektiv Mreža pruža širok spektar usluga kojima Vam možemo pomoći od poligrafskog testiranja, mobilne i računalne forenzike, nadzora, raznih vještačenja do ostalih usluga potrebnih za rješavanje Vaših problema.

Privatni detektiv Mreža - Na korak ste do istine!

Privatna detektivska agencija Mreža - Ovisnosti